Is Magic Kampy zijn magie kwijt?

Al jarenlang is Matthijs ‘Magic Kampy’ Kampinga een doelpuntenmachine. In de 16 leek er geen betere en tot dit seizoen trof de inmiddels weer in Appingedam wonende Matthijs 147 maal doel. Maar dit seizoen, na een Corona-onderbreking van elf maanden, wilde het nog niet vlotten met de nummer 11 van DVC 5. Alleen in de oefenwedstrijd werd het net (z’n 148e) gevonden, maar in de competitie en in de beker scoorde hij niet. Sterker nog, vele kansen werden om zeep geholpen en Valentijn Driessen twijfelde openlijk aan de houdbaarheid van de spits: “Kampinga kan het niveau niet meer aan. Het is ook bijzonder dat hij nog zo veel vertrouwen geniet van coach Laning. Er zijn genoeg andere mogelijkheden in de voorhoede.”

Het chagrijn was van Matthijs z’n gezicht te lezen. Hij sprak zichzelf nog wel moet in door aan te geven dat hij op de goede plek stond en dat hij zelf ook wel kansen creëerde. Het afmaken zou wel weer komen. Op dinsdagavond 14 september speelden de godenzonen van DVC tegen Godlinze voor de beker. In een knotsgekke bekerwedstrijd was het na 90 minuten 2-2 door goals van Doan en Heuv. Waarbij Heuv met een fabuleus hakje de 2-1 maakte. De gelijkmaker kwam door het niet meelopen van de kwieke linkshalf van DVC Nick Medema. Penalties moesten vervolgens uitwijzen wie doorging in deze knock-out ronde. De Damsters Pim, Nick, Joeri, Kampi en Coach namen de pingels feilloos. Goalie Ferry keek de 5e strafschop van de groenwitten op de paal waardoor de wedstrijd gewonnen werd. De loting voor de volgende bekerronde vindt binnenkort plaats.

Op 18 september togen 14 Damsters naar sportpark Velocitas om de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Velocitas te spelen. De club die in 1934 de KNVB-beker won was beter op het oude kunstgrasveld dan de mannen van DVC 5. Het leek een kansloze middag, want de Stadjers speelden frisser, makkelijker en beter. Toch bleef de DVC-verdediging goed gesloten en hoefde Ferry maar twee keer te vissen. DVC 6-huurling Yannick Baass wist een tegengoal te maken waarna het nog spannend werd, maar verder dan 2-1 kwam het niet.

In de media werden de pijlen weer gericht op spits Magic Kampy. Hij raakte lat, bovenkant van het doel en schoot een handjevol keer naast en over. Matthijs ging niet bij de pakken neerzitten en trainde de week erop nog meer en harder. In de aanloop naar de derby tegen NEC wilde hij iedereen laten zien dat hij het scoren nog lang niet verleerd was. Valentijn Driessen had z’n pen alweer laten spreken en Kampinga en coach Laning de maat genomen.

Op de wedstrijddag van het treffen met NEC voelde Matthijs zich goed en appte coach Laning met de volgende tekst: ‘Mijn magie is terug!’ Coach Laning gaf aan dat hij blij was dat Kampy positief was gestemd. Rond half vijf was de wedstrijd tegen NEC afgelopen en liepen de mannen van DVC 5 met een 3-2 overwinning van het veld. Matthijs scoorde 2 echte Kampy-goals (zijn 149e en 150e in dienst van DVC 5) alvorens invaller Raangs de 3-2 maakte.

Start een gesprek