DVC 5 opent competitie met gelijkspel

Zaterdag 11 september was het precies 11 maanden en 1 dag geleden dat de mannen van DVC 5 voor het laatst een officiële wedstrijd speelden. Toen werd er met 1-7 gewonnen van het 2e team van Veelerveen. Door het vermaledijde Corona werd de competitie daarna stil gelegd. De technische staf bleef echter niet stil zitten en begaf zich op de transfermarkt. Frank van Middelkoop werd verkocht aan vv Buitenpost en Gerben Wollerich besloot zich te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière als leerkracht. Samen met de vele pecunia’s die binnen waren gekomen voor de eerdere transfers van Willem Juurt Zwart en Ronald de Groot leek het transferbudget onuitputtelijk. Toch bleef het lang stil rondom nieuwe aankopen, want de achterban – de supporters – hebben bij DVC 5 een flinke vinger in de pap. De voorzitter van de supportersverenging Rindert Scheper moet zijn fiat geven voor alle aanwinsten. Uiteindelijk werden Rick van Bostelen en Joeri Kuiper aangetrokken.

Van de nieuwelingen stond Joeri op de 11e september in de basis van DVC 5 in de uitwedstrijd tegen Winsum 5 en haalde een dikke voldoende. De Damsters vertrokken met 14 spelers naar het mooiste dorp van Nederland. Het nieuwe Geert Reinders Sportpark Winsum West moest nog even gevonden worden, maar het rookvrije complex kreeg een dikke pluim. Lockers in de kleedkamer, goede douches en een zeer mooie kantine. Maar ook de Winsumers zelf moesten nog even wennen aan de start van het seizoen, want de cornervlaggen ontbraken op het veld waarop gespeeld moest worden. Even na drieën werd de wedstrijd gestart en binnen de eerste 10 minuten had Doan al twee goals kunnen maken. Maar de kracht in zijn rechter liet nog te wensen over. Daarna kregen de witgroenen een optisch overwicht. Toch bleef gevaar uit. De 1-0 kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Na een half uur kregen de godenzonen de wedstrijd weer meer onder controle en kwam Kampy in de plaats van Doan. De laatstgenoemde bleek z’n kicksen nog niet te hebben ingelopen en had last van blaren.

Na het koppie thee werden de bakens verzet en plaatste de coach een paar prima wissels door Nick en Derick Kluter in te brengen. De laatste lijkt zeer ontevreden over zijn rol bij DVC 4 waar hij waardering mist. “De onderhandeling over de upgrade van mijn contract liggen al maanden stil. Ook geeft de leiding aan dat mijn vetgewicht te hoog is, maar ik ren iedereen eruit tijdens de training. Ik heb ambitie en zie een overstap naar DVC 5 wel zitten. Hier bij DVC 5 is het allemaal veel professioneler en is ook echt teamspirit,” gaf Derick voor de wedstrijd aan tegenover de verslaggever van de Winsumer Courant. De verwachting is dat de onderhandelingen nu helemaal op scherp gezet zijn. Na 8 minuten in de tweede helft gaf de deze middag goedlachse Kluter de assist voor de 1-1 van Wilfred. De topscoorder allertijden van DVC 5 speelt de laatste seizoenen weinig meer in de spits, maar afmaken kan hij nog steeds. De andere voorhoedespelers hadden deze middag allen hun vizier nog niet op scherp staan. Doan (die weer in het veld kwam), Kampy en Pim faalden opzichtig. Goalie Ferry stond wel aan. Met een aantal puike reddingen voorkwam hij dat een van spaarzame aanvallen van Winsum 5 in de tweede helft tot doelpunt gepromoveerd werd. De druk werd in het laatste deel van de wedstrijd verder opgevoerd en de 1-2 leek een kwestie van tijd. Het eindsignaal kwam echter te vroeg voor de Damsters.

Na de wedstrijd werd er volop genoten in de grote kantine. Hier werden al snel vrienden gemaakt en vooral supporter Steer was in trek in de senioren-hoek. Anderen van het team, waarvan er wegens de privacy geen namen genoemd kunnen worden, zagen meerdere ex’jes en waren toen wel scherp. Het ligt er in deze fase van het seizoen dus maar aan waar de doelen staan. Of liggen. Steer testte ook nog de patatbaksnelheid en was daar niet tevreden over. “Een wachttijd van meer dan 30 minuten is niet van deze tijd! Ik haalde een patatje voor de coach en dat ik moet wachten vind ik nog niet zo’n probleem, maar dat de coach zo lang moet wachten is onacceptabel. Vanaf nu ga ik bij elke uitclub deze test herhalen en een bokaal uitreiken voor de snelste patatbakker,” zei Steer. Die avond sliep Pim met de ramen open.

Start een gesprek