Zaterdag is voetbaldag

Morgen start de competitie eindelijk weer voor DVC 5. De laatste wedstrijd hiervoor vond plaats op zaterdag 7 maart. Na een stroeve start werd er toen met 1-4 gewonnen van Lycurgus in Groningen. Het was – na later bleek – de laatste wedstrijd van Willem Juurt en Ronald. De shirts van beide mannen worden binnenkort uit de roulatie gehaald. Niet omdat ze heilig zijn, maar omdat sponsor en stukadoorskoning Jimmy Bakker zijn sponsorcontract heeft verlengd en daar nieuwe tenues bij horen.

‘Mooi spel is het’

De afgelopen weken is er twee maal geoefend door de godenzonen tegen respectievelijk DVC 4 en NEC 4 en zoals het hoort bij oefenwedstrijden zijn de uitslagen dan niet belangrijk. Wel van belang was het om iedereen weer minuten te zien spelen. De wei in! Ook hadden drie spelers een jubileum. Zo speelde Doan tegen NEC zijn 25e wedstrijd in dienst bij de blauwbloezen, Pim zijn 50e wedstrijd en coach Laning zijn 450e wedstrijd. De week ervoor maakten Tonnie Meijer en Nick Medema hun debuut als DVC’er. En ze waren er blij mee!

Moik was niet blij met het #fuckkunstgras van NEC.

Maar morgen dus Godlinze. De club waar al vele wedstrijden tegen gespeeld zijn. Zo waren ze één van de tegenstanders in het kampioensjaar van 2014. Ook werd er ooit met veel kunst en vliegwerk gewonnen met (toen) gastgoalie Harold Patty.

De groenwitten verloren in hun bekerwedstrijd met 7-2 van Amicitia 6 dat vorig seizoen nog bij DVC 5 in de competitie zat. In de aanloop naar de wedstrijd van morgen werd er op de scherpst van de snede getraind door de mannen van coach Laning. Of het daardoor kwam dat er morgen nog maar 13 spelers over zijn, is niet bekend. Het scheelt de coach in ieder geval wel hoofdbrekens over de wissels. Ferry is helaas afwezig vanwege een etentje op zaterdag om 17u. Kom daar maar eens om.

Drie meevallers waren deze week: de gele kaarten van Doan en de Coach tegen NEC werden geseponeerd, de wasdienst komt te vervallen, omdat die weer centraal door DVC wordt opgepakt en DVC 5 speelt op echt gras morgen.

De selectie: Tonnie, Horrel, Coach, Baas, Moik, Kampi, Nick, Justin, Wil, Roman, Raangs, Doan en Dennis. Vermoedelijk start Tonnie op goal. De match start om 14.45u. Op veld 4 op fucking natuurgras!

‘… Ferry is helaas afwezig vanwege een etentje op zaterdag om 17u. Kom daar maar eens om...’

Start een gesprek