De onnavolgbare positivo Pim

Sinds vorig seizoen heeft DVC 5 voormalig AVV’er en PKC’83’er Pim Wildeman onder contract. De zaakwaarnemer van Pim probeerde zijn cliënt al meerdere seizoenen bij Peli 3® onder dak te krijgen. Het Technisch Hart van de Damster voetbalclub had echter genoeg mogelijkheden op het middenveld en ging dus telkens niet op het aanbod in. Maar in de zomer van 2017 kwam daar verandering in. Met het vertrek van Duurt Dijkman verloren de godenzonen diepgang, snelheid en uithoudingsvermogen van een hardloper. Pim heeft al deze kwaliteiten ook en werd rap aan de selectie toegevoegd. Bijkomend voordeel was dat er bij de overgang van Pim ook een 12-tal trainingshesjes bedongen werd. Pim ontpopte zich tot een veelzijdige speler en voelde zich direct thuis in de selectie. ‘Dit had ik veel eerder moeten doen, wat een warm bad hier. Amusement!’ De goedlachse krullenbol pakte wel de eerste rode kaart in het nog korte DVC 5 bestaan, maar had ook een groot aandeel in het kampioenschap van DVC 5.

Pim is een bijzondere man met een ongrensbare portie positiviteit. Een graag geziene gast op Pelinello, de noordelijke voetbalvelden en in het (Damster) uitgaansleven. Met het tekengeld dat hij van DVC 5 opstreek, kocht hij zichzelf een nieuwe bolide. En niet zo maar één, nee een auto samengesteld door zijn drie kinderen. De één koos merk en type, de ander de kleur en de laatste de accessoires. Zo komt het voor dat de godenzonen na een uitwedstrijd bij Pim in de auto stappen en dan in een disco terecht komen: gekleurde discoverlichting was een gewenst accessoire.

Op het veld kan Pim tegen- en medestander tot wanhoop drijven door minimaal 17x op zoek te gaan naar een panna. Vrije mensen, open goals en fluitende scheidsen worden genegeerd wanneer de poort-acties worden ingezet. Ook is Pim menigmaal zo balverliefd dat hij een dribbel aangaat om de dribbel. Niet functioneel, maar naar eigen zeggen wel voor het amusement. Anderen die dat in het begin van hun carrière ook deden – Wijnaldum en Affelay – hebben dat afgeleerd. Pim niet. Hij doet niet aan afleren, vandaar dat hij in het dagelijks leven kinderen helpt met aanleren. En als hij dan eens een keer echt de weg kwijt is op het veld na een eindeloze solo, pakt hij z’n telefoon die verstopt zit in z’n enorme krullen en doet de GPS aan. Andere attributen die ooit tevoorschijn kwamen uit Pim z’n haardos zijn een pen, mes en vork, pizza, een waterzak en de voetbaltas van Jan Vriemoedt! Zelfreflectie heeft Pim genoeg en van clichés houd hij ook. Zo zei hij eens tijdens een interview op Fox Sports: “Ik weet dat mijn collega’s mij waarderen, omdat ik goed kan luisteren, effectief kan samenwerken, een coachende houding heb en op directe, maar toch op tactvolle wijze feedback geef.”

Voor en na de wedstrijd is Pim het evenbeeld van Christiano Ronaldo. Gebruind, good-looking en altijd goed gekleed. Ook kan hij bij het aan- en uitkleden zijn handen niet stil houden: die moeten altijd iets vasthouden of aanraken! Het meest geniet hij dan van het aanraken van zichzelf. Zijn teammaten kijken hier niet meer van op, maar nieuwe selectiespelers wel. Nieuwbakken DVC 5-speler Doan Ibraimi heeft na zijn eerste wedstrijd minutenlang naar Pim gestaard. Vooral het stijlen van de vele krullen is een attractie op zich. Minutenlang komen er eerst allerlei attributen tevoorschijn. Vervolgens verdwijnen er twee potten wax in en doet Pim vervolgens z’n muts op. Na de derde helft worden alle attributen weer terug in de haardos gestopt en gaat de muts weer op. Onnavolgbaar, maar in een ritme en tijdsbestek waar de klok op gelijk gezet kan worden.

Het kan dan ook haast niet anders dan dat Pim een zeer gestructureerde persoonlijkheid is. Niets is minder waar. Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd na de winsterstop voor DVC 5 op het programma. Het was een uitwedstrijd tegen Lycurgus en de godenzonen gingen dus weer hun best doen. Pim had broekjes en sokken ontvangen van de Kortjakje Kuis om mee te brengen naar Sportpark West-End. Maar toen coach Laning voorafgaand aan de partij vroeg waar de kledij was, keek Pim hem aan alsof hij het in Amsterdam hoorde donderen. Dat donderen zou pas op de woensdagavond er op zijn toen Ajax het armetierige Real Madrid alle hoeken van de ArenA liet zien. Een feit was wel dat de door ons allen geadoreerden broekjes en sokken te kort kwamen. Pim werd verordend om dit bij de opponent van de middag te bietsen. Zo geschiedde. Een aantal Peli’s … eh DVC’ers speelden niet in donkerblauwe broekjes en sokken, maar in witte broekjes en helblauwe sokken.

Voor de wedstrijd maakte het niet uit. De Damsters waren heer en meester en trakteerden de nummer twee van de competitie op een dikke nederlaag door goals van Doan (2), Juurt (1) en Kampi (3) waardoor de laatste de wedstrijdbal mocht houden. Wil blesseerde zich en staat de komende maanden buitenspel. Ferry stond op goal en neemt doeltrappen steeds beter. Pim dribbelde in z’n witte broekje nog een aantal keren doelloos het veld over, maar gaf na afloop van de wedstrijd op een coachende manier feedback aan de opponent: hoe ze de broekjes weer wit konden krijgen.

Start een gesprek