Voorbeschouwing DVC Appingedam 5 – HFC ’15 4

Op zaterdag 24 november ontmoeten de Godenzonen de koploper uit de reserve klasse 5. Tot op heden verloren de Hoogkerkers nog maar 5 punten. Ze verloren het openingsduel tegen Bedum en daarna werd er in de volgende duels met 10-0 en 12-1 gewonnen. Twee weken geleden speelden ze gelijk tegen Groen Geel. Ze maakten veruit de meeste goals en kregen ook veruit de minste goals tegen. Kortom, een makkie voor de equipe van Laning.

DVC kampt met een thuissyndroom. Thuis werd er 4x gespeeld, 3x ging de tegenstander met de volle 3 punten naar huis. Het doelsaldo op Pelinello is inmiddels -11, want er werd 5x gescoord en Roon kon al 16x vissen. Ondanks dat Roon, net als Jan en Ferry een groot liefhebber van vissen is, vond Coach Laning het daarom tijd voor een kwaliteitsinjectie. Superster Doan Ibrahimi werd binnen gehaald en er wordt veel van hem verwacht. Zie ook: http://www.pelikanen3.nl/wordpress/2018/11/22/weve-got-him/#more-1331

Zoals de naam doet vermoeden werd HFC opgericht in 2015, uit een samenvoeging tussen VV Hoogkerk en CSVH. Niet te verwarren met de roemruchte Club van Smerige Hendrik (CVSH). Het eerste elftal komt uit in de 3eklasse B. Hun thuisbasis is sportpark De Verbetering.

Het tenue van HFC’15 is een zwarte broek met een groen met wit gestreept shirt en sokken. De drie sterren in het clublogo, waarvan één grote ster in het midden, symboliseren de samenvoeging van twee naar één grote nieuwe vereniging. De oude bal geeft aan dat de historie van het voetbal in Hoogkerk ver terug gaat in de tijd. De witte strepen komen terug in het tenue net als het groen en zwart.

We spraken voor het radioprogramma “Peli 3 in de ochtend” met Marcel Vogels van HFC en Marcel Sterenberg van DVC.

Marcel S, hoe kijk jij naar morgen?

Steer zat nog wat te dromen en zijn PA gaf de interviewer een hint. ‘Hij luistert niet naar de naam Marcel, maar alleen nog naar Steer’.

Steer, hoe ga jij de wedstrijd van morgen in?

MS: Ik ben ruim koploper met 11.300 fiches, daarnaast ben ik al de gehele maand nuchter. Ik verwacht eigenlijk geen problemen dus.

Maar jullie moeten tegen de koploper?

MS: Er is hier maar één koploper en dat ben ik! Ik ben hier!

De interviewer begreep het niet helemaal en ging over naar Marcel Vogels… Ik noem jou dan maar gewoon Marcel. Dus Marcel, wat verwacht jij van morgen?

MV: Ik denk dat het gedurende de dag geleidelijk zonniger wordt en dat het droog blijft in Appingedam. Er komt nog een licht warmtefront aan, waardoor we te maken hebben met stijgende temperaturen. Daarnaast verwacht ik een zwakke wind.

Eeeuh… ik bedoelde wat je van de wedstrijd verwacht?

MV: De wedstrijd?! Ik voetbal niet morgen. Ik moet werken op het Meteorologisch Instituut Hoogkerk. “Voetball’n is mien hobby, het weer dat is mien vak!”.

De interviewer vroeg zich inmiddels af waar hij in beland was. De ene Marcel leek het over een hele andere wedstrijd te hebben en de andere deed niet eens mee. Steer mocht een liedje aanvragen.

MS: Ik wil graag Narcotic van Liquido, maar dan in de versie van Rammstein. Zo kom ik morgen ook het speeldveld op bij Laning.

Nu begreep de interviewer er niets meer van en sloot dus af met de selecties.

DVC (15): Roon, Deadly Dennis, Wil, Kuis, Justin, Roman, Jan, Juurt, Moik, Kampi, Doan, Ferry, Maup, Frank, Heuv

HFC (12): Jozua Andreas, Daan Heemstra, Rutger van der Heide, Wahied Ibrahim, Arjen Kloosterman, Gert Jan paas, Jos Pentury, Patrick Pentury, Sadjad Shekyhi, Luuc de Vries, Ali Albayrak, Pascal Terseimas.

Aanvang: 14:30 uur

Aanwezig: 13:45 uur

Was- en bardienst: Roon

Start een gesprek