Voorbeschouwing DVC Appingedam 5 – Potetos 3

Op het programma op de 10enovember staat weer een kraker. Voor de Godenzonen is het inmiddels al de 7ewedstrijd en voor de tegenstander Potetos is het de 6ekrachtmeting. Ondanks dat de Stadjers een wedstrijd minder speelden, nemen ze wel een hogere plek op de ranglijst in. Ze verloren namelijk nog maar 1x en dat was vorige week tegen Lycurgus 10. De andere 4 wedstijden gingen gewonnen tegen DIO, Lycurgus 8, Amicitia en ze wonnen zelfs van GRC. De Godenzonen proberen ondertussen van hun ‘thuiscomplex’ af te komen, op Pelinello werd er nog maar 1 schamel puntje behaald.

Dit schrijft Wiki over de Post Telefonie Telegrafie Ontspanning Vereniging (ze konden blijkaar niet spellen, want dit maakt PoTeTeOn, maar dat bekt waarschijnlijk niet zo lekker…):

VV Potetos is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit de stad Groningen, opgericht in 1948. Het eerste elftal van de club speelt in de vijfde klasse zaterdag (2018/19). Potetos werd opgericht als een van de vele clubs van het toenmalige staatsbedrijf der PTT.  De club speelt op sportpark Het Noorden in Groningen. Op zaterdag 17-09-2016 is een groot deel van de accommodatie verloren gegaan. Een brand met nog onbekende oorzaak heeft de sportkantine van de voetbalvereniging volledig weggevaagd.

We spraken voorafgaand aan de wedstrijd in een radio-interview exclusief met oud-Godenzoon Ewald Hofstede en Dennis Koller.

Ewald, we beginnen met een vraag van een luisteraar… Dit is een vraag van Ferry H. uit A. en zijn vraag is of jouw vriendin ook komt kijken?

Ewald moet lachen en weet waar Ferry op doelt, de luisteraar is namelijk al sinds jaar en dag verliefd op de billen van zijn vriendin, maar toch begint hij ergens anders over.

EH: Ik heb liever niet dat je me nog bij mijn stervelingennaam noemt, bij Potetos heet ik Witte Zeehond uit de Woestijn, deze naam heb ik tijdens een van mijn wereldreizen met diezelfde lieftallige vriendin gekregen. Dit was in Zuid-Zambia. Mooi land. Ze komt overigens niet morgen.

Prima, dan gaan we verder met Dennis.

KK: Ook ik wil jou gelijk onderbreken… Ik heb mijn gewone naam ook niet meer in gebruik. Ik ga inmiddels op het voetbalveld door het leven als Krazy Koller, aan de pokertafel ben ik Deadly Dennis en thuis heb ik weer een ander bijnaampje…

Oke, Krazy Koller dus. Heb je er vertrouwen in morgen?

KK: Zeker. Onze Coach heeft een heel mooi ultimatum gesteld aan ons bestuur om te presteren in thuiswedstrijden, namelijk eerst nieuwe douchekoppen, maar belangrijker nog… niet meer op kunstgras. Dit laatste heeft het bestuur ingewilligd. Onze Coach heeft iedereen dus opgeroepen om op tijd op bed te gaan en fit te zijn morgen. Zelfs Steer heeft aangegeven op tijd op bed te gaan.

Witte Zeehond uit de Woestijn, hoe is het voor jou om weer terug te keren op Pelinello?

WZudW: Tijdens een van onze wereldreizen heb ik geleerd dat je eigenlijk nooit moet terugkeren op voor jou heilige grond, tenzij je je volledig persoonlijk ontwikkeld hebt. Dit heb ik geleerd van de Maori toen we op Nieuw-Zeeland waren om te kijken of Hobbits echt waren of niet. We hebben ze niet gezien, mooi land trouwens.

Krazy Koller, wat heb jij met postbodes?

KK: Nou we hebben zelf ook een paar balverliefde spelers die graag postbode spelen, ik noem geen namen, maar 1 er van is aanvoerder. Dan moet je de bal bij hem inleveren, maar hij geeft hem vervolgens nooit meer af. Zelf vergelijk ik me liever met een portier van discotheek Temptation. Ik laat niemand er langs die ik niet mag. Ik ben er overigens niet zaterdag. Ik ben solidair met de aanvoerder en pas op m’n kroost als de vrouw de hort op is.

Oke heren, bedankt. Dan alleen nog de selecties.

 DVC: Roon, Kuis, Steer, Baas, Moik, Jan, Heuv, Kampi, Justin, Wil, Maup, Pim, Roman, Ferry, Steven

Potetos: Broekman, Drent, Egan, Grommers, Kaffan, Karssies, Knapper, Postma, Smit, Tirtosentono, Hofstede en Hofstede.

Aanwezig: 13.45u / Aanvang: 14.30u

Bier- en wasdienst: Maup

Start een gesprek