Voorbeschouwing Oranje Nassau 9 – DVC Appingedam 5

Op de eerste zaterdag van november ontmoeten 2 middenmoters uit de 5e klasse K elkaar. De oranjehemden van Oranje Nassau spelen dan om 17.00 uur tegen de Damster Blauwhemden op sportpark Coendersborg.

Over Oranje Nassau: Oranje Nassau werd opgericht door een aantal jongemannen in een klein zolderkamertje van een pakhuis achter de A-kerk in Groningen. Zij startten op 30 april 1918 de Christelijke Voetbal- en Athletiekvereniging Oranje Nassau. De mannen van ON spelen 1e klasse en inmiddels doen de vrouwen dit ook. In 2015 speelden deze nog op het een na hoogste niveau.

Er zijn enkele statistieken het vermelden waard. Zo speelde ON 5 wedstrijden, waarvan 2 thuis. Hiervan werd 1 gewonnen, namelijk van NEC Delfzijl. De andere thuiswedstrijd ging verloren, maar die werd ook gespeeld tegen koploper GRC uit Groningen. ON heeft na Lycurgus 8 de meeste goals tegen in de competitie, de keeper mocht al 26x vissen. Ze hebben daarmee ook het een na slechtste doelsaldo.

De Godenzonen proberen hun goede serie buiten Pelinello voort te zetten. Zoals de Coach vorige week heeft aangegeven dat zijn equipe thuis weigert te winnen zo lang er daar op kunstgras wordt gespeeld, zo proberen ze buitenshuis hun tiki-taka-voetbal wel te laten zien. In uitwedstrijden werd er al 13 keer gescoord en kregen ze nog maar 3 goals tegen. Alle ingrediënten voor een goede middag voor de Damsters. Indien de coach ze opstelt, speelt Pim morgen zijn 25e wedstrijd en Dennis zijn 50e wedstrijd als godenzoon.

We spraken hierover met Pim Wildeman van DVC en David de Boer van Oranje Nassau. Er was afgesproken in een kroegje bij de A-kerk vanwege het historische karakter en de link richting ON. Er stopte een limousine voor de kroeg. Eerst kwamen er 3 dames uit, die opvallend genoeg allemaal Poolse negerinnen waren. Ze werden gevolgd door een man met een bontjas en een grote hoed met een veer erop… Pim Wildeman. David zat al klaar, want die was netjes op tijd.

Wat een entree Pim!

Pim reageerde niet, hij was wel gewend om in de schijnwerpers te staan en hij had ook geen vraag gehoord.

Is dit je normale outfit?

PW: Hoezo?

Het valt nogal op

PW: Het valt op omdat IK het draag. Mensen kijken naar mij, niet naar mijn kleding. Ik ben ook een superster, geen voetballer.

Maar je bent toch onderdeel van een team?

PW: Het team is onderdeel van mij.

De verslaggever was van slag door het imposante gedrag en karakter van Pim, zoals eigenlijk altijd iedereen. Pim richtte zich inmiddels op de door hem meegebrachte dames.

David, wat verwachten jullie van morgen?

DdB: We doen er alles aan om deze jongens te ontregelen. Want zoals hij aangeeft, het zijn toch supersterren. We voetballen op kunstgras, spelen om 17.00 uur en de scheids is zoals altijd iemands vader. Kortom, we hopen dat we hun van slag kunnen brengen.

Durf je een uitslag te voorspellen?

DdB: Ik krijg alleen uitslag van de zenuwen. Dus voorlopig uitslag in mijn nek en op mijn kuiten.

Pim, wil jij nog iets zeggen?

Maar hij was alleen maar bezig met de Poolse chicka’s en deed voor wat hij altijd doet na het douchen. Hier bestaat geen duidelijke beschrijving voor.

Aanvang: 17.00 uur

Vertrek: 15.30 uur

Selectie DVC: Roon#, Coach, Kuis, Steer*, Jan*, Heuv, Kampi#, Juurt#, Justin#, Pim, Roman*, Steven, Dennis*

Selectie ON: Leon, David, Gerko, Arnout, Rolf, Jaap, Mark, Frank, Jan Frederik, Maarten, Robin, Jeroen, Michel, Thorhold, Peter, Coen, Koert, Kees, Ferenc.

Was- en bierdienst: Steven

Start een gesprek