DVC 5 laat niet met zich sollen!

Afgelopen zaterdag speelden de Godenzonen van DVC 5 thuis tegen Groen Geel uit Groningen. Er werd benedenmaats gevoetbald en kansloos verloren met 0-3. Waar de donkerblauwen vorig seizoen de pannen van het dak speelden, is het dit seizoen zeer wisselvallig. Uit wordt er met oppermacht en veel goals (13 stuks) gewonnen, thuis werd er slechts een maal gelijk gespeeld. Ook werd er in de competitie thuis maar 3 maal het net gevonden in drie wedstrijden. Sterker nog, in de laatste twee wedstrijden kwam het keurkorps van coach Laning niet tot scoren: een negatief clubrecord. De plaatselijke, regionale en landelijke pers roken bloed. Eerder werd er al gesproken over een Damster Voetbal Crisis. Nu werd er getwijfeld over de houdbaarheidsdatum van coach Laning en diverse spelers. Was het niet tijd voor doorselecteren?

Na de wedstrijd volgde de persconferentie in De Basiliek. De sponsor van DVC 5 heeft naast heerlijk eten ook diverse mooie zalen. In de voormalige kerk waarin De Basiliek is gevestigd, nam Maurice Arendos dos Santos van Nulck verrassend plaats achter de microfoon. Samen met teammanager John ‘ Ogus’ Rogus werd de pers te woord gestaan.

 

Rogus begon. ‘Wat is het toch een mooie locatie hier! Top man. En kijken jullie eens goed om je heen. Al het stucwerk is gedaan door Jimmy Bakker. Naast De Basiliek ook een hoofdsponsor van DVC 5. Maar goed laten we beginnen met de kijk van coach Michel Dalmolen van Groen Geel op de wedstrijd van vanmiddag.’

 

Dalmolen: ‘Laat ik voorop stellen dat het hier heerlijk eten is. De Polderlam was voortreffelijk! Over de wedstrijd kan ik kort zijn. We scoorden driemaal en DVC scoorde niet. Daarom winnen we met 0-3. Bedankt. Ik ga verder eten. Het nagerecht wordt zo geserveerd en ik moet nog naar de Euroborg. Die vieze PSV’ers komen. Bleh!’

Dalmolen stond op, gaf Rogus en Van Nulck een hand en liep naar het restaurant-gedeelte.

 

Rogus nam het woord weer: ‘Bedankt en goede reis terug. Gaan we nu over naar Van Nulck.’

 

Van Nulck haalde diep adem en stak van wal: ‘Ik wil het eigenlijk niet echt over de wedstrijd hebben. Maar meer over de reden van ons vertoonde spel. Wij kunnen natuurlijk nog steeds heel goed voetballen, want wij zijn DVC 5, wij zijn de beste. Maar wij houden er niet van als er met ons gesold wordt. En met name dat er met onze supporters gesold wordt. Ons heilige speelveld, veld 5, is verkocht zoals jullie weten. Hier hebben wij met tegenzin mee ingestemd. Voor de Toekomst. De naam van het nieuwe trainingscomplex en het symbool voor onze jeugdafdeling. Wel hebben we voorwaarden gesteld: wij zouden nooit op kunstgras spelen! Maar waar speelden we vandaag op?!’

Maurice z’n kale klatse kleurt Peli-rood van boosheid. ‘Op dat FUCK kunstgras!!’ En onze trouwe aanhang weet ook niet meer waar ze heen moeten om ons buitenaards tikkie takkie voetbal te zien. Vroeger konden ze met een blinddoek voor veld 5 vinden. Nu hebben we drie thuiswedstrijden gespeeld en speelden we op veld 1, veld 2 en veld 3. Nou daar ben ik zo 1-2-3 niet blij mee. Het bestuur komt z’n afspraken niet na! Ook zou met het geld van de verkochte velden geïnvesteerd worden in ballen en douchekoppen. Is ook niet gebeurt. Ik zie je wel lachen Genee’tje. Maar het is triest! Vedetten als Vriemoedt, Heuv, Moikie Pastoor, AS Roman Ampakkie en Pimmetje Wildebras… eh .. Wildeman die AVV en Peli op de kaart hebben gezet moeten onder een miniem pisstraaltje staan om hun afgetrainde lijf waar geen grammetje te veel vet op zit, schoon te spoelen. Een schande!’

 

Bloedzuiger Bert Nedelhof nam brutaal als hij is het woord: ‘Waar is coach Laning? Is hij ontslagen of is hij zelf opgestapt?’

 

Rogus reageert geagiteerd: ‘Rustig aan Bertje. Ik snap dat je weer op zoek bent naar een relletje. Maar Laning is netjes door de voordeur van het spelershome naar huis gegaan. Hij moest de pokerstand nog voor me bijwerken. Weet jij wel dat ik de Pokerking van Appingedam ben? En dat ik hier even verderop met Leut, Aukie, Baas en de broertjes Van Delden al in mijn tienerjaren pokerde met luciferstokjes?’

 

Van Nulck neemt de microfoon uit de handen van de Teammanager van DVC 5. ‘Kan ik een biertje krijgen? Ik heb spraakwater nodig.’

Nadat de door intimi Maupie genoemde linkspoot een paar grote slokken gerstenat  neemt, vervolgt hij zijn relaas. ‘Dus als er niet naar ons geluisterd wordt, doen wij Peli 3 of DVC 5, wat wij altijd doen: wij varen onze eigen koers. Want wij geven geen fuck! Thuis gaan we geen wedstrijd meer winnen, tenzij we het genoeg vinden. Of een keertje genoeg vinden. En wel weer winnen. Wij doen wat wij willen. Nieuwe douchekoppen in alle kleedkamers en alle onze thuiswedstrijden op veld 2. Dat eisen we. En daarbij wil ik het laten.’

 

Jeroen Stekelenburg van de NOS probeert nog: ‘Wat is er waar dat er een tapijt in de kleedkamer lag met de tekst dat Laning daar in gerold zou worden als hij weer zou verliezen?’

 

Rogus begint te lachen. ‘Hahaha. Dat heb ik ook gelezen op Tinder … eh … Facebook. Ik kon wel een tapijtje gebruiken en ben dus direct naar de kleedkamer gerend om het tapijt op te eisen, maar er lag niks. Ik kwam Pim tegen die bezig was met een krultang. Ik dacht dat hij krullen van zich zelf had, maar blijkt dat hij elke keer voor en na de wedstrijd een krultang gebruikt. Zal nu morgen wel in de Privé staan.’ Rogus begon te lachen om z’n eigen woorden. Eerst normaal, maar al vrij snel als een hyena.

 

Nu poogde Wilfred Genee nog een antwoord aan Van Nulck te onttrekken: ‘Maar Maup, waarom zit jij hier en niet bijvoorbeeld aanvoerder Zwart of reserve-aanvoerder Vriemoedt?’

 

Maurice glimlacht trots, maar begint vervolgens als een strenge meester: ‘Ik heet Maurice. Dat er ‘Maup’ op mijn rug getatoeëerd staat, kwam alleen doordat ik maar geld had voor vier letters. Anders stond er Maurice. Maar Zwart, Vriemeoedt, Kuis, Koller… Het maakt niet uit wie hier zit. Wij hebben allemaal dezelfde gedachte als de coach en zijn een hecht team. Enige die hier niet mag zitten, is Moik. Hij zit in het bestuur en heeft daarmee een bijzondere dubbelrol. Hij staat aan onze kant en heeft z’n huis overigens ook helemaal laten stuccen door Jimmy Bakker. Is mooi geworden hoor! En dan nog even over vanmiddag. Jullie denken toch niet werkelijk dat Steer tien keer balverlies kan leiden in 45 minuten, dat Juurt een hele wedstrijd niet met z’n man mee loopt, dat Kampi geen enkele bal goed aanneemt in 80 minuten en dat Pim 25x op rij iemand zonder dat het lukt probeert te poorten?’

Start een gesprek