Voorbeschouwing DVC Appingedam 5 – Lycurgus 10

Op zaterdag 22 september staat op Pelinello de eerste competitiewedstrijd van de Godenzonen op het programma. Vanaf sportpark West-End uit Vinkhuizen komen de blauwwitte Stadjers op bezoek. De website tweenul.nl hield voorafgaande aan de wedstrijd een duo-interview met beide managers van de betreffende teams, Jakob Laning van DVC en Leonard Jelsma van Lycurgus.

Wat kunnen we van jullie verwachten dit seizoen?

LJ: We hebben een gemêleerd team, met daarin ervaring gecombineerd met gretige nieuwelingen. Ik las laatst een interview met Duurt Dijkman, waarin hij zei “we doen niet voor de kat zijn kut mee”, die woorden zou ik hier ook graag gebruiken.

JL: “Hier wil ik graag even op in gaan. Duurt is namelijk een oud-Godenzoon en zal een dergelijke taalfout niet zo snel maken. Het is namelijk voor de kat haar kut. Een kat (of poes) is het vrouwtje en een kater is het mannetje. Daar hoort dus ook het juiste persoonlijke voornaamwoord bij. Nogmaals, Duurt zou dit nooit zo gezegd hebben”.

En wat kunnen we van de Godenzonen verwachten?

JL: Met het kampioenschap van vorig jaar in het achterhoofd, mag er zeker ook iets van ons verwacht worden. Daarnaast is de selectie op sterkhouder Leon na nog versterkt met Steven Venema, dus we zijn ongeveer even sterk gebleven. Ik denk dat we wel een kans hebben, maar het is nog te vroeg om dat met zekerheid te kunnen zeggen.

Wie gaat er verrassen dit seizoen?

LJ: Van Edwin Spin verwacht ik veel. Zijn achternaam zegt eigenlijk alles. Hij is namelijk onze vaste vlagger. Daarnaast staat Jean Paul Bijleveld elk seizoen gegarandeerd voor goals. Hij maakte er in 2016 3 en vorig jaar 4. Dus dat zit wel snor.

JL: Vorige week hebben we onze bekercampagne afgesloten. We wilden niet verder in de beker, omdat dit ons trainings- en voedingsschema in de war zou schoppen. Om die reden hebben we Meedhuizen tegen ons gelijk laten spelen. Je kon het ook aan Ferry zien. Hij haalt alles eruit en bij de 2 doelpunten beweegt hij niet eens. Dat was afgesproken werk. Dat is het niveau van onze 2e keeper. Als hij dat tussen de palen kan, wat kan hij dan verder tussen de lijnen? Daarnaast verwacht ik veel van Justin Hut. Dit seizoen wordt toch het seizoen van zijn doorbraak denk ik.

Met welke selecties gaan jullie de wedstrijd in?

LJ:  Jelsma, Timmerman, van der Meer, Damming, Bijleveld, Sterks, Spin, Vrins, Hoekstra, de Waard, Coes, Zijlstra, afgeschermd, Steegman, Timmermans en Jeeninga.

JL: Roon, Coach, Kuis, Steer, Baas, Moik, Jan, Heuv, Kampi, Juurt, Justin, Wil, Pim, Ferry, Chris en Koller.

Aanvang: 14:30 uur, aanwezig: 13:45 uur.

Wasdienst: Wirtje

Bierdienst: Pim

Start een gesprek